Nachtlenzen

Nachtlenzen worden alleen in de nacht gedragen. Overdag is er dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht. Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen, zonder dat u er iets van merkt, uw ogen.
Ze zijn een uitkomst wanneer u een bril of lenzen nodig hebt, maar dat om wat voor reden dan ook liever niet overdag wilt dragen.
Nachtlenzen zijn een ideaal alternatief voor:

-          Mensen met droge of gevoelige ogen
-          Mensen die veel lezen of computeren of in een ruimte met airco werken
-          Mensen die vaak last hebben van stofjes achter hun lenzen
-          Mensen die last hebben van hooikoorts
-          Sporters en in het bijzonder beoefenaars van contactsporten
-          Mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan

Hoe werken nachtlenzen?

Nachtlenzen hebben geen direct contact met de voorkant van het oog, het hoornvlies.
Ze drijven op een laag traanvocht, ook wel traanfilm. Dankzij de speciale vorm van de lens zorgt deze traanfilm ervoor dat de voorkant van het hoornvlies iets platter wordt.
De voorste laag cellen worden als het ware naar de zijkant geschoven wat zorgt voor goed zicht 1 tot maximaal 2 dagen.
Deze laag cellen vernieuwen zichzelf elke 2 dagen dus zodra u, om wat voor reden dan ook, stopt met het dragen van nachtlenzen, keert het hoornvlies vanzelf in zijn oorspronkelijke vorm terug.

Hoe worden nachtlenzen aangemeten?

Voor het aanmeten van nachtlenzen is het nodig om de ogen topografisch in beeld te brengen. Dit wil zeggen dat er een volledige hoogtekaart wordt gemaakt van de ogen. Daarnaast wordt er naast de sterkte gekeken naar de huidige conditie van de ogen.Natuurlijk beschikt de Deventer Brillencentrale over deze geavanceerde apparatuur.

Hoe lang duurt het voordat nachtlenzen mijn sterkte hebben gecorrigeerd?

Meestal is na drie nachten dragen het grootste deel (70%) van de beginsterkte al gecorrigeerd. Omdat het ene hoornvlies iets stugger is dan het andere, kan het bij de ene persoon iets langer duren dan bij de ander. Maar in de meeste gevallen is de gezichtsscherpte na een paar nachten al zeer acceptabel.
Na drie weken ’s nachts de lenzen gedragen te hebben, hebben Nachtlenzen hun maximale werking bereikt.

Zijn nachtlenzen niet gevaarlijk?

Nachtlenzen zijn veilig, want het materiaal waarvan nachtlenzen gemaakt zijn, laat extreem veel zuurstof door en heeft daardoor de minste invloed op je ogen. Bovendien draag je Nachtlenzen alleen 's nachts, zodat je ogen overdag volledig rust krijgen.
Natuurlijk is het bij nachtlenzen, net als bij elke andere lens, wel belangrijk dat u zorgvuldig met de lenzen omgaat.
Mocht u willen stoppen met het dragen van Nachtlenzen, zullen uw ogen na een korte periode weer in hun oorspronkelijke vorm terugkeren.

Tot welke sterkte zijn nachtlenzen geschikt?

Nachtlenzen kunnen alleen  min-afwijkingen corrigeren. Doordat er een beperking zit aan het aantal veilig verplaatsbare cellen kunnen we momenteel gaan tot een sterkte van S-4.00. Het is ook mogelijk om een cylinder te corrigeren met nachtlenzen.

Ik overweeg een ooglaser operatie, zijn nachtlenzen een alternatief?

Natuurlijk is een ooglaser operatie een optie. Tegenwoordig worden hier veelal goede resultaten mee bereikt.  Wel blijft zo'n ingreep een operatie en dus niet geheel zonder risico.
Het principe van nachtlenzen is eenvoudiger en geeft een vergelijkbaar resultaat. Namelijk goed zien zonder lenzen. Het grote voordeel is dat nachtlenzen omkeerbaar zijn en bovendien is de sterkte aanpasbaar in de loop van de tijd.

Benieuwd of nachtlenzen iets voor u zijn? Neem contact op of loop binnen voor meer informatie, het uitproberen van lenzen of een idee van de kosten.

Lenzen

"Wie contactlenzen wil dragen en zuinig op zijn ogen is verdient een deskundig en persoonlijk advies."

Contact

Proosdijpassage 26

7411KZ Deventer

0570-613074

info@brillencentrale.nl

Privacyverklaring

    

Facebook